Allied Tribal Forces

Go Back   Allied Tribal Forces > Main Forums > Technical

Notices

Reply
 
Thread Tools Rate Thread Display Modes
Old 09-07-2008, 04:00 PM   #1
Gryphon
Officer
PlanetSide Characters
 
Gryphon's Avatar
 
Join Date: Aug 2002
Location: Everett, WA, USA
Posts: 4,732
Gryphon RSS Feed
WoW Characters
Troubleshooting suggestions

For a little while Stang had to restart the computer 4 or 5 times before it would start up, it would just stay blank with no POST. Now it will not POST and just stays blank no matter what we do.

I took out all the non-essentials with no luck, I then disassembled the whole thing and then put it back together again without luck still. I purchased a PSU tester, and it indicates that the power supply is OK. I am down to thinking that it is the motherboard or CPU.

I am wondering which is more likely the culprit, and if there are any tests I could do to try and figure out which one.
Gryphon is offline   Reply With Quote
Old 09-08-2008, 11:14 AM   #2
Spinning Hat
XMEN - CO
PlanetSide Characters
 
Spinning Hat's Avatar
 
Join Date: Aug 2002
Location: Minneapolis, MN USA
Age: 39
Posts: 2,570
Spinning Hat RSS Feed
WoW Characters
Send a message via ICQ to Spinning Hat Send a message via AIM to Spinning Hat Send a message via MSN to Spinning Hat Send a message via Yahoo to Spinning Hat
Re: Troubleshooting suggestions

Does the power come on? Does the PC speaker beep? How many times? It sounds to me like a mainboard issue, because even with no CPU in the board, the video still should come one and POST would display a CPU error. (I think.. Been a long time since I've had to troubleshoot it.) But the PC speaker beeping would be a good indicator, if it does beep at all. You have another CPU around the house you can drop in it?
Spinning Hat is offline   Reply With Quote
Old 09-08-2008, 11:17 AM   #3
Gryphon
Officer
PlanetSide Characters
 
Gryphon's Avatar
 
Join Date: Aug 2002
Location: Everett, WA, USA
Posts: 4,732
Gryphon RSS Feed
WoW Characters
Re: Troubleshooting suggestions

A LED on the mainboard lights up, all fans and drives spin, the screen just stays blank, no beeps.

I don't think I have a spare CPU, i'll have to double check what is in another computer.
Gryphon is offline   Reply With Quote
Old 09-08-2008, 12:34 PM   #4
Stoke
PlanetSide Characters
 
Stoke's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Location: North Carolina Old Folks Home
Age: 51
Posts: 4,039
Stoke RSS Feed
WoW Characters
Send a message via Yahoo to Stoke
Re: Troubleshooting suggestions

Porn overload.
Stoke is offline   Reply With Quote
Old 09-09-2008, 09:17 AM   #5
Spinning Hat
XMEN - CO
PlanetSide Characters
 
Spinning Hat's Avatar
 
Join Date: Aug 2002
Location: Minneapolis, MN USA
Age: 39
Posts: 2,570
Spinning Hat RSS Feed
WoW Characters
Send a message via ICQ to Spinning Hat Send a message via AIM to Spinning Hat Send a message via MSN to Spinning Hat Send a message via Yahoo to Spinning Hat
Re: Troubleshooting suggestions

Ya, that's probably a mainboard problem.. If you had a bad CPU, the mobo would beep at you for a bit before it showed the POST error. Looks like it's time for an upgrade!
Spinning Hat is offline   Reply With Quote
Old 09-09-2008, 04:12 PM   #6
Skillet
Registered User
PlanetSide Characters
 
Skillet's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: Amber, OK
Age: 43
Posts: 287
Skillet RSS Feed
WoW Characters
Re: Troubleshooting suggestions

I agree, its rare that a CPU goes bad, altho it does happen from time to time. Try taking the motherboard out and laying it on some cardboard. Hook it up and see if it'll boot. I've had some cases, without any visible problems, just not boot a motherboard before. Could be a short or something between board and case.
__________________
Skillet is offline   Reply With Quote
Reply

  Allied Tribal Forces > Main Forums > Technical

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Suggestions and Recommendations Stoke Technical 2 10-31-2005 04:13 AM
Looking for cert suggestions Nosferatu PlanetSide 2 2 05-13-2003 09:41 AM


All times are GMT -7. The time now is 02:03 PM.


vBulletin, Copyright © 2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.